Ben je tussen de 12 en 25 jaar oud en heb je last van eenzame gevoelens?

 

Wil je in 2020 meedoen aan een uniek - start up - project in Zeeland?

Meld je dan NU alvast aan 

Na aanmelding ontvang je een mail met daarin de bevestiging dat je je hebt aangemeld.. Het initiatief gaat  in 2020 van start bij voldoende deelnemers.

Doel initiatief: 

Minimaal 100 Zeeuwse jongeren in de leeftijd van 12 - 25 jaar oud zijn minder eenzaam in 2020.

"Samen je eigen leven delen met anderen" 

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar oud en heb je last van gevoelens van eenzaamheid, is je vriendenwereldje om je heen te klein, heb je moeite om vrienden te maken en/of te houden, weet je niet hoe je nieuwe vrienden kan maken? Kortom, voel je al langere tijd eenzaam en alleen? Meld je dan nu aan voor dit unieke initiatief.

Ja hallo, waar gaat dit over? Waarom zou ik me aanmelden?

Ik snap je vraag en begrijp ook dat je je niet zomaar gaat aanmelden voor iets wat je nog niet kent, ik leg het je graag in een aantal korte statements uit.

1) 3- 10 % van alle jongeren in Nederland hebben last van gevoelens van eenzaamheid, dus ook in Zeeland hebben honderden jongeren iedere dag veel last van eenzame gevoelens. Ze voelen zich alleen zonder dat ze weten hoe er mee moeten dealen. Dat is natuurlijk verschrikkelijk en dat is dus mijn 1e reden waarom jij je kan aanmelden om samen met anderen jezelf te helpen om weer vrienden te krijgen en een leuk leven te hebben met anderen.

2) In Zeeland is er nog geen enkel (?) initiatief ondernomen om jongeren die eenzaam zijn in de spotlight te zetten. Hoe vreemd is dat? Dit komt o.a. omdat veel, zo niet alle subsidiegelden die gemeenten van de regering krijgen om eenzaamheid aan te pakken worden besteed aan initiatieven voor ouderen boven de 75 jaar. Zo wil de regering dit en zo voeren gemeenten het ook uit. Ik snap dit en ook ouderen moeten natuurlijk geholpen worden, maar dit is helemaal niet handig voor jou, want zo wordt er aan jouw eenzaamheid bijna geen cent besteed.

3) Jeugdhulpverlening instanties, welzijnsorganisaties voor jongeren en gemeenten hebben tot nu toe weinig geen kaas gegeten wat eenzaamheid nu precies is, hoe het kan ontstaan en hoe ze dit kunnen en ook willen aanpakken. Ze doen zeker hun best met de beste intenties, maar uit onderzoeken blijkt keer op keer dat ze de plank misslaan, dit loopt op tot wel 95 % van de initiatieven  die mislukken en toch gaan ze er mee door. Ik kan daar niet langer met droge ogen naar kijken en onderneem dus, nu ik eenzaamheidsspecialist ben, actie in datgene wat er wel moet gebeuren. Trust me, ik weet wat het is om je eenzaam te voelen, ik ben het zelf jarenlang geweest.

We kunnen er niet omheen, dit zijn de feiten in Zeeland:

Wie wil dit?

Ik ben Ruud. Ik heb jarenlang ernstig geleden onder mijn gevoelens van eenzaamheid. Het zorgde er zelfs voor dat ik in een depressie belandde en de zin in het leven niet meer zag. Ik was een wandelende zombie op mijn dieptepunt. Ik weet dus hoe verschrikkelijk het voelt om je eenzaam te voelen en je voelt dat je zin in het leven ernstig is aangetast.

Na de afronding  in 2019 van mijn opleiding als "specialist eenzaamheid" ging het licht bij mij aan en wist ik dat ik na mijn jarenlange werkervaring  als  jeugdhulpverlener en mijn expertise als communicatie deskundige mij wilde gaan inzetten voor Zeeuwse jongeren in de leeftijd van 12 - 25 jaar

Ik heb mijzelf ten doel gesteld dat ik in 2020 minimaal 100  jongeren  die woonachtig zijn Zeeland en in de leeftijd tussen 12 - 25 jaar zijn, professioneel ga ondersteunen in hun strijd tegen hun gevoelens van eenzaamheid. 

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar oud en heb je last van gevoelens van eenzaamheid, is je vriendenwereldje om je heen te klein, heb je moeite om vrienden te maken en/of te houden, weet je niet hoe je nieuwe vrienden kan maken? Kortom, voel je al langere tijd eenzaam en alleen? Meld je dan nu aan voor dit unieke project wat alleen bedoelt is voor Zeeuwse jongeren.

 

,Ik wil graag dat jij mee gaat doen omdat je het waard bent om van je leven te kunnen genieten zoals jij dat zelf wilt. In contact met jezelf en ook in contact met anderen. Niet eenzaam en alleen, maar samen je eigen leven  delen met anderen. 

 

Meld je aan voor dit "start -up" project en ga een leuke leerzame tijd tegemoet waar je sterker en zelfverzekerder van zult worden  en je eenzaamheid gaat omzetten in meer vriendschappen, meer lol en meer samen.

Het is mogelijk, ook voor jou dus zet de 1e stap nu.

"Uit internationaal onderzoek blijkt dat jongeren tot de meest eenzame groepen horen. Lodder: ‘Sommige onderzoeken laten zien dat ernstige eenzaamheid bij jongeren even vaak voorkomt als bij 75+'ers, anderen wijzen zelfs uit dat jongeren de meest eenzame groep zijn.’

 

Link: https://www.ru.nl/nieuws-agenda/nieuws/vm/bsi/2016/eenzame-jongeren-vragen-maatwerk/

Wat houdt deze "start-up" dan precies in? Lees het hier