Er wordt soms teveel gevraagd van mij, hoe kan ik mijn grenzen stellen en deze beter bewaken?

​Ik moet veel investeren in mijn werk, mijn zakenrelaties en mijn netwerk dat daar mee te maken heeft. Mijn levensstijl van leven en werken is uit balans en het vergt teveel energie van mij. Ik vind juist dat ik het allemaal moet aankunnen, maar ik vraag mij af of ik dit nog wel echt wil. Ik ben daarom vaak moe en lusteloos.

 

De laatste tijd krijg ik steeds meer opmerkingen dat ik niet goed luister naar wat er gezegd is. Mijn gedachten lijken dan ook af en toe op een zeef en dwalen steeds meer af. Ik kan mijn grenzen moeilijker aangeven en heb het idee dat steeds meer de controle verlies.

Hoe maak ik goede keuzes?
Ik vind het moeilijk om keuzes te maken in mijn leven omdat ze soms grote gevolgen voor mijn toekomst kunnen hebben en daarom stel ik ze eindeloos uit. Ik weet dat ik keuzes moet maken, immers als ik niet kies dan kies ik toch. In mijn leven doe ik niet anders dan keuzes maken zonder bewust te weten en te voelen of deze wel goed zijn voor mij.

Het probleem is dat ik pas veel later of te laat erachter kom dat een andere keuze dichter bij mijn kern ligt. Gevolg is dat ik wel eens spijt heb van de niet ingeslagen wegen en ik ongewild spanning opbouw over mijn niet vervulde wensen.

​​​Ik wil weten hoe ik mijn aandacht goed kan verdelen?

Ik kom soms met moeite tot stilstand omdat veel mensen en zaken van buitenaf mijn aandacht vragen of zelfs opeisen. Als ik constant mijn aandacht naar buiten richt dan ervaar ik dat mijn lijf en gevoel op slot gaat, het lijkt wel of mijn lijf dan zegt niet meer mee te willen doen. 

Ik wil mijn aandacht beter kunnen verdelen tussen wat mijn gedachten zegt en mijn gevoel me aangeeft. Ik loop met de vraag rond; “ben ik wel werkelijk diegene die mensen zien aan de buitenkant?

​​​Hoe kan ik ontspannen in mijn drukke leven?

Ik heb het gevoel dat mijn leven door mijn vingers glipt. Voor mijn gevoel vlieg ik door de dagen heen en mijn weekenden zijn meestal te druk bezet met bezigheden om echt te kunnen ontspannen. Wanneer kom ik aan mijzelf toe is een vraag die ik mijzelf steeds meer hoor stellen. Het ontbreekt mij echter aan antwoorden.

De dreiging van sleur en een gevoel van leeglopen wordt heftiger in mijn leven. Ik merk op dat ik artikelen lees over stress en Burn- out kwesties en ik vraag mij af of dit ook op mijn leven van toepassing zou kunnen zijn.

​​​

Waar haal ik de energie nog vandaan?

Ik kom met regelmaat slaap tekort en ben voortdurend moe als ik uit mijn bed stap voor weer een drukke dag op mijn werk en/of nmet mijn gezin. Hierdoor reageer ik steeds vaker geïrriteerd naar mijn collega’s en mijn partner en/of kinderen. Ik doe uitspraken waar ik dan weer later spijt van krijg.

Bij vrienden krijg ik steeds meer te horen dat ik er moe uitzie en ik heb het gevoel dat mensen minder snel naar mij toe komen. Ik merk op dat gesprekken korter duren en contacten steeds vluchtiger worden. Ik heb weinig energie meer over om met mensen om tafel te zitten en te bespreken hoe het met hun is.

​​​Ik wil meer rust in mijn leven, maar hoe krijg ik dat voor elkaar?

Steeds meer verlang ik naar een plek waar ik  tot rust kan komen. Ik heb het gevoel uitgeblust te zijn en weet af en toe niet meer waar ik de rust kan vinden. Ik hebt het te druk op mijn werk, mijn vakanties zijn te kort, Mijn vrienden en mijn relatie vragen zich af ik of ik wel gelukkig ben, etc, Het is eigenlijk tijd voor rust en bezinning op mijn leven en wat ik aan het doen ben. Ik weet dat ik niet veel langer zo door wil gaan, maar ik weet niet goed hoe ik het tij kan keren.

​​​Herkenbare uitspraken?Als je een van bovenstaande situaties herkent neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen je begeleiden in het vinden van antwoorden zodat jij ook een ontspannen en zorgeloos leven kunt leiden zoals jij dat wilt.

Wil je meer informatie over onze werkwijze?
Lees hier verder...

 

Wat je eigenlijk al weet...